Android Question B4A 5.0 & Dot Net 4.5.2

Discussion in 'Android Questions' started by pesquera, Jun 9, 2015.

  1. pesquera

    pesquera Active Member Licensed User

    Hi,

    I have an issue on my work machine.. the B4A's IDE does not load and stays on memory as a background proccess (looking with the task manager)

    I installed it on another pc and all is fine, so I'm guessing that there is a problem with .net on my work pc

    I can't find any solution yet, so I will appreciate any help
    I've cleaned it uninstalling and installing .NET, several times, serveral versions :)
    also 4.5.3, but finally I've uninstalled it

    I found this tool to see the differences, but I can't figure out what is happening

    This is the pc where IDE runs Ok:
    upload_2015-6-9_10-19-39.png

    This is my work machine, with the issue
    upload_2015-6-9_10-21-54.png
     
  2. sorex

    sorex Expert Licensed User

    did you try to task kill it and give it another try?
     
    pesquera likes this.
  3. pesquera

    pesquera Active Member Licensed User

    hi Sorex, thanks for the soon reply.. yes, I did.. also restarted the pc, etc.. since yesterday that I'm trying to fix it
     
  4. Jmu5667

    Jmu5667 Well-Known Member Licensed User

    Have you tried running in it some compatibility mode or administrator mode, also what version of windows are you using on both of your machines ?
     
    pesquera likes this.
  5. pesquera

    pesquera Active Member Licensed User

    yes, I did.. it's the same SO on both pcs: Windows 8.1 Pro 32 bits
     
  6. Erel

    Erel Administrator Staff Member Licensed User

    pesquera likes this.
  7. Jmu5667

    Jmu5667 Well-Known Member Licensed User

    I assume the previous version of B4A was working fine ?
     
    pesquera likes this.
  8. pesquera

    pesquera Active Member Licensed User

    Yes, the previous version is working fine (v4.30)
    Erel: attached is the log file
     

    Attached Files:

    • log.txt
      File size:
      3.3 KB
      Views:
      28
  9. Erel

    Erel Administrator Staff Member Licensed User

    It looks like a problem inside .Net Framework. Can you try to change the windows locale to English?
     
    pesquera likes this.
  10. pesquera

    pesquera Active Member Licensed User

    changing locale to English does not solve the problem.. jus to mention it: the pc where is working Ok has also windows locale to Spanish
     
  11. Jmu5667

    Jmu5667 Well-Known Member Licensed User

    pesquera likes this.
  12. Jmu5667

    Jmu5667 Well-Known Member Licensed User

    Do you have visual studio installed ?
     
    pesquera likes this.
  13. Jmu5667

    Jmu5667 Well-Known Member Licensed User

  14. pesquera

    pesquera Active Member Licensed User

    Yes, I can try uninstalling it.. do you suggest that to me?
     
  15. Jmu5667

    Jmu5667 Well-Known Member Licensed User

    pesquera likes this.
  16. pesquera

    pesquera Active Member Licensed User

    Ok, please be patient because I have not much knowledge about .net
    I will investigate more and will return with the solution or another question :)
    thanks!!
     
  17. KMatle

    KMatle Expert Licensed User

    Please check the security settings of the machine, too. Maybe something is blocking a proper installation of B4a V5.

    Is it installed under C:\Program Files (x86)\Anywhere Software\Basic4android\B4A.exe or somewhere else?
     
    qsrtech and pesquera like this.
  18. pesquera

    pesquera Active Member Licensed User

    Yes, it is.. on both computers.. under my user, but on the folder: C:\Program Files\Anywhere Software\Basic4android.v5.0
    I have the rights and anyway installed as administrator
    thanks
     
  19. bigbadfred

    bigbadfred Member Licensed User

    Check if you had anti-virus active during any of your installations.
     
    pesquera likes this.
  20. Beja

    Beja Expert Licensed User

    Working fine on my computer: win8.1, VS2013, VB6, B4A 4.3, B4J.. All installed and working side by side.
    Try to boot your computer in safe mode.
     
    pesquera and Jmu5667 like this.
Loading...