[Eğitim] B4A Nasıl Kurulur?

ugokhan

Member
Licensed User
Longtime User
video için teşekkürler. 2012'den beri ara ara foruma giriyorum. bu tarz Türkçe dokümanların/videoların olması çok yararlı olmuş. Markette yüklü uygulamalarımın bazıları düşük SDK versiyonu nedeniyle kaldırılmış. Tekrar bunları güncellemem gerek :/

elimdeki lisanslı versiyon 6.31 olduğu için videodaki SDK paneli bende yok. En son 2016'da IDE'yi kullandığım için tekrar nereden, nasıl ayar yapılır hatırlayamadım. Bugün tekrar kurdum IDE'yi. Tools/Run AVD Manager dediğimde bir tepki vermiyor şu an. Ne yapıyorduk bu kısımda?
 

Ertan

Active Member
Licensed User
video için teşekkürler. 2012'den beri ara ara foruma giriyorum. bu tarz Türkçe dokümanların/videoların olması çok yararlı olmuş.
Değerli yorumun için gerçekten çok teşekkür ederim :)
Tools/Run AVD Manager dediğimde bir tepki vermiyor şu an. Ne yapıyorduk bu kısımda?
AVD Manager'ı değil de sizin sanırsam SDK Manager ile işleminiz olacaktır, AVD Manager bir mobil simulator kullanmak istiyorsanız kullanmanız gerekiyor. Simulator'e hiç gerek olmadan B4A Bridge uygulaması ile çok basit bir şekilde uygulamanızı demo simule edebilirsiniz biliyorsunuzdur zaten.
1599751890709.png

SDK Manager da bu dosya yoluna benzer bir yol olması lazım kurulum sırasında videoda da zaten gösteriyorum, AVD Manager ile benim hiç işim olmadı açıkçası. Android Simulator için Visual Studio 2019 Android Device Manager kullanıyorum.
Sorunu doğru anlamışımdır umarım..
Teşekkürler iyi forumlar.
 

ugokhan

Member
Licensed User
Longtime User
Android Device Manager versiyonum da çok eski kalmış. Komple herşeyi silip yaptım oldu. Teşekkür ederim.

Bu arada B4A önceden lisanslı ve ücretliydi. Satın aldığım versiyonu yukarıda yazmıştım 6.31 diye. Meğer, artık ücretsiz indirilebiliyormuş. Bunu da komple son versiyon olarak indirip kurunca videodaki gibi açıklayıcı oldu hepsi. Şimdi bazı library sorunları yaşıyorum.
 
Last edited:
Top