httpUtils2 + soap

EddyW

Member
Licensed User
i do a request to a webservice but i dont get the right response.
I am a noob with soap/webservices and hope somebody can tell what i do wrong. If i execute the Schouw_Get_ProjectenV2 with gpara: bam123 from within a webbroswer i do get a response so the webservice is working.

B4X:
Sub Activity_Create(FirstTime As Boolean)
   Dim job1 As HttpJob
   Dim requestSoapXML As String

   requestSoapXML = "<soapenv:Envelope xmlns:soapenv='http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/' xmlns:urn='urn:FBC_WEBSERVICE'>" & _ 
                   "<soapenv:Header/><soapenv:Body>" & _
                "<urn:Schouw_Get_ProjectenV2><gPara>BAM123;</gPara></urn:Schouw_Get_ProjectenV2>" & _               
                   "</soapenv:Body></soapenv:Envelope>"

   job1.Initialize("JOB1", Me)
   job1.PostString ("HTTP://XXXXXXXXXXX/FBC_WEBSERVICE_WEB/awws/FBC_WEBSERVICE.awws", requestSoapXML)
end sub

Sub JobDone (Job As HttpJob)
   Log("JobName = " & Job.JobName & ", Success = " & Job.Success)
   Log(Job.GetString)
   Job.Release
End Sub
Log/Error:
JobName = JOB1, Success = true
<SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
<SOAP-ENV:Body>
<SOAP-ENV:Fault>
<faultcode>SOAP-ENV:Client</faultcode>
<faultstring>The query is empty.</faultstring>
<detail>What happened?
The query is empty.
Error code: 83
Level: fatal error (EL_FATAL)
Dump of the error of &apos;WD160Session.exe&apos; module (16.0.81.0).
</detail>
</SOAP-ENV:Fault>
</SOAP-ENV:Body>
</SOAP-ENV:Envelope>
** Service (httputils2service) Destroy **
 
Last edited:

EddyW

Member
Licensed User
the webservice has a website interface where i can fill the gpara that i can use to test it.
file://xxxx/FBC_WEBSERVICE/FBC_WEBSERVICE_WEB/Schouw_Get_ProjectenV2.htm

now i log only the response but when i get it working i will add the job.success.
 
Upvote 0
Top