Admob ads.txt requirement

tufanv

Expert
Licensed User
Longtime User
Hello,

Today I got an email from admob saying ads.txt file will be required after 08.08.2019 :) Today is the date and this is the first email they are sending about this issue. Anyone got the mail also ?

When I navigate to all apps section in admob , for android apps I cann see my url listed but for ios, the url is blank so I dont know where to put the file. Any ideas ?
 

tufanv

Expert
Licensed User
Longtime User
The mail is in Turkish

app-ads.txt dosyanızı zorunluluk başlamadan önce doğru bir şekilde yapılandırın
Google, uygulama gelirinizin güvenliğini daima korumayı taahhüt eder. Günümüzde uygulamaların karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, kötü amaçlı kişilerin envanter dolandırıcılığı yapmasıdır. Bu sorun karşısında yayıncılara destek olmak ve reklamveren harcamasının doğru yayıncıya ulaştığından emin olmak amacıyla reklam sistemlerimiz genelinde app-ads.txt uygulamasını desteklemeye ve zorunlu kılmaya hazırlanıyoruz.
app-ads.txt dosyasının tanımı
App-ads.txt, web yayıncılarının yetkili dijital satıcılarını bildirmesine olanak tanıyan orijinal ads.txt standardının bir uzantısıdır. Dolandırıcıların adres sahteciliği yapmasına karşı uygulama yayıncılarını korumayı amaçlayan bir protokoldür.
Yapılacak değişiklikler ve sizin için anlamı
AdMob'un, geliştiricinin kayıtlı alan adında app-ads.txt dosyası yayınlayan yayıncılar için app-ads.txt uygulamasını 2019-08-08 tarihinden itibaren destekleyeceğini ve zorunlu kılacağını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.
Bu değişikliğe hazırlıklı olmanız için sizden geliştirici alan adınızda yayınlamış olduğunuz app-ads.txt dosyanızda herhangi bir hata veya yazım yanlışı olmadığından emin olmanızı rica ediyoruz.
app-ads.txt dosyasının doğru biçimde uygulandığından emin olma
Dosyanızda herhangi bir hata ya da yazım yanlışı varsa, yayınlanan tüm dosyalar yaptırımda en doğru kaynak olarak kabul edileceğinden reklam sunumunuzun engellenmesi gibi bir risk ortaya çıkar.
Bu yüzden 2019-08-08 tarihinden önce doğru dosyayı doğru bir şekilde ekleyip tüm hataları düzeltmeniz bu yüzden son derece önemlidir. Bunları yapmamanız durumunda istenmeyen gelir kaybı yaşamamak için dosyanın alan adınızdaki yayınını kaldırmanız gerekecektir.
Açıkladığımız nedenlerden dolayı zorunluluğun yürürlüğe gireceği tarihten önce app-ads.txt dosyasını yayınladıysanız, dosyayı dikkatle incelemenizi rica ediyoruz. Android Play Store veya iOS App Store girişinde belirttiğiniz web sitesinin kök dizininde dosyayı yayınlamanız gerekir. IAB barındırma spesifikasyonlarında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
Zre1fAeZon4GoBOJld1BwQBOoDp_nPvbMfWpo_oz1aUl9pMZintgHpbeOa_lM19isQUdBIWybtskSbQzO011QdafXFOEgtL5DEZ2dw=s0-d-e1-ft

app-ads.txt dosyanızı ayarlama
app-ads.txt file dosyanızın doğru bir şekilde ayarlandığından emin olmanız son derece önemlidir. Aksi takdirde gelirinizde istenmeyen düşüşler görebilirsiniz. Geliştirici web sitenize app-ads.txt dosyasını eklememeyi tercih edebilirsiniz. Ancak bu durumda uygulamanız kötü amaçlı kişilerin envanter adresi sahteciliğine karşı savunmasız kalır.
Google ürünlerinden yararlanan yayıncıların app-ads.txt dosyasında bulunması gereken satır örnekteki gibi biçimlendirilmelidir. Alan adını daima google.com olarak belirtmeniz, yayıncı kimliği yerine de kendi yayıncı kimliğinizi girmeniz gereklidir.
Örnek bir satırı aşağıda bulabilirsiniz:
google.com, pub-0000000000000000, DIRECT
Daha fazla bilgi
Zre1fAeZon4GoBOJld1BwQBOoDp_nPvbMfWpo_oz1aUl9pMZintgHpbeOa_lM19isQUdBIWybtskSbQzO011QdafXFOEgtL5DEZ2dw=s0-d-e1-ft

AdMob Kullanıcı Arayüzündeki Değişiklikler
AdMob kullanıcı arayüzüne, app-ads.txt dosyalarındaki ayarların doğru yapılıp yapılmadığıyla ilgili doğrulama ya da uyarı mesajlarını ekliyoruz. Hesabınıza giriş yaptığınızda bu bildirimlerden birini görmüyorsanız lütfen kısa süre sonra tekrar deneyin. Yazım hatası yaptıysanız ya da dosyanızda yayıncı kimliğiniz eksikse reklam sunumunuzun olumsuz etkilenebileceğine dair uyarılar göreceksiniz.
Zre1fAeZon4GoBOJld1BwQBOoDp_nPvbMfWpo_oz1aUl9pMZintgHpbeOa_lM19isQUdBIWybtskSbQzO011QdafXFOEgtL5DEZ2dw=s0-d-e1-ft

Saygılarımızla,
Google AdMob Ekibi
 

tufanv

Expert
Licensed User
Longtime User
The interesting thing is they send the mail 0n 8th of august and they say it is required after 8th of august.
 
Top