B4R Question OTA - Error2: 8 Update error: ERROR[8]: Flash config wrong real: 1048576 IDE: 4194304

Discussion in 'B4R Questions' started by petr4ppc, Nov 7, 2019 at 4:40 PM.

  1. petr4ppc

    petr4ppc Active Member Licensed User

    Dear friend, please for help

    I am using ESP01s and I get this error after trying to do OTA update:
    What does it mean?
    I have FLASH set as QIO and I am trying QOUT ,
    but both with same result

    EDIT: I have FlahsSize=4194304

    I found this, maybe can help for help:
    http://docs.platformio.org/en/latest/boards/espressif8266/esp01_1m.html#uploading

    Thank you
    p4ppc
     
    Last edited: Nov 7, 2019 at 5:21 PM
  2. thetahsk

    thetahsk Active Member Licensed User

  3. petr4ppc

    petr4ppc Active Member Licensed User

    Dear thetahsk,

    thank you for your answer. Please, I know that I have dumb question, please, how can I set flash size?
    I have not choice in Board selector....?

    Thank you
    p4ppc
     

    Attached Files:

  4. thetahsk

    thetahsk Active Member Licensed User

    Try to increase the eesz parameter to 1M
     
  5. petr4ppc

    petr4ppc Active Member Licensed User

    Thetahsk

    I have tried it and i have same error

    I have
    Is here some other way,please?
    P4ppc
     
    Last edited: Nov 8, 2019 at 1:13 PM
  6. thetahsk

    thetahsk Active Member Licensed User

  7. petr4ppc

    petr4ppc Active Member Licensed User

    Dear thetahsk,

    I have tried it with this:
    https://www.b4x.com/android/forum/t...onfiguration-memory-comparison.81119/#content

    I got this results:
    1) ESP01s
    It is possible how to solve it?

    I go to try it with ESP01 with 8MB flash
    2) EDIT - ESP01 with 8MB flash:
    **********************************************
    ESP01 8MB flash
    In programming process I see in LOGs:
    Auto-detected Flash size:1M

    In Board selector I have set:
    EESZ: 1M and I am trying 2M and I am trying 8M too
    this three possibilities give this result in Logs:


    - If I save values to EEPROM, and if I disconnect this ESP01 module with 8MB flash from power and then if I connect to power again, then the value from eeprom are lost.
    - If I am trying OTA I get in LOGs:
    Error2: 2 Update error: ERROR[2]: Flash Erase Failed
    *******************************************************

    So my result:
    - ESP01s - now I can not do OTA, but EEPROM is OK
    - ESP01 with 8MB flash - now I can not do OTA and I can not store values in EEPROM


    Best regards
    p4ppc
     
    Last edited: Nov 8, 2019 at 6:38 PM
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice