Table errors

Discussion in 'Questions (Windows Mobile)' started by Big JR, Jun 7, 2007.

  1. Big JR

    Big JR Member Licensed User

    I'm getting some errors with Table. It seems to be after RemoveCol operations but it's not consistent. Sometimes I get a "Can't find column [and a number]". But I know the column exists. After the error, the Table shows with a red cross over it and no rows or columns showing. Any thoughts as to what is happening?
     
  2. Erel

    Erel Administrator Staff Member Licensed User

    Please post some of your code so we will be able to help.
     
  3. Big JR

    Big JR Member Licensed User

    Hi Erel,

    I've posted up the whole thing as I don't know if I could get a smaller test program to repeat the errors.

    I wonder if it just a memory problem. On my Acer n30 I have 7.05MB free storage and 12.76 free program -- but those should be enough??

    John
     
    Last edited: Jun 8, 2007
  4. Erel

    Erel Administrator Staff Member Licensed User

    Your application looks really nice.
    I didn't encounter any error (after removing the missing registry function).
    What actions do you do before seeing this error?
    Does it happen on the desktop too?
     
  5. belotrei

    belotrei Member

    Wowww.. i have to admit that your application is VERY nice and beautiful.. But don't you get afraid someone will steal your work? You almost gave all of the source code and components.. Btw, this one can be categorized as a commercial release.. What a hardworking behind... :sign0188:

    However, runs smooth in devices below :
    I've tested this on hp ipaq hx2750, hx 2790, ipaq rx3715, rx3417, atom exec, acer x51v, dopod 900, mio a700, dopod 838pro, hp rw6828 limited edition, ipaq 1940 (a little bit slow), and xda flame. And it works gOoD! :sign0060:
     
  6. Big JR

    Big JR Member Licensed User

    Erel,
    For me it works fine on PPC and desktop for a while but after successive adding and deleting names and events it gives errors on both desktop and Acer n30 PPC. On name entry it eventually reports errors in the AddRow. On Event deletion it eventually reports the error of not finding the column. Trouble is, I can't figure out what leads up the the errors -- except time and successive operations.

    Belotrei,
    Thanks for your checking on different devices. Yes, there is always the chance of someone stealing the work but it was more important to get it right before I go commercial. I'm banking on the Basic4PPC community being the honest and knowledgeable people I know they are.

    John
     
  7. Erel

    Erel Administrator Staff Member Licensed User

    There appears to be a problem with the combination of LoadXML and RemoveCol method.
    I would further investigate this issue.
    Meanwhile, I recommend you to use LoadCSV / SaveCSV instead.
     
  8. Big JR

    Big JR Member Licensed User

    Many thanks Erel. csv seems to be working fine. Haven't been able to get the application to fail yet.

    Do you think the problem with loadXML and RemoveCol could be down to my table structure and therefore something I can investigate? I wondered about the use of underscore before some column names and the use of chr(13) including at the end of some cell contents.
     
  9. Erel

    Erel Administrator Staff Member Licensed User

    There is no problem with the underscores.
    I can't tell for now what is the problem, except that it didn't appear with CSV files.
     
Loading...