iOS Question OTA Link - Unable to Download App

Andrew (Digitwell)

Active Member
Licensed User
Hi,
I've used the OTA deployer to deploy an app.

I have sent the link as an email. When I click on it, the app starts to download (it gets to about 5%, 1'oclock on the pie) then the following error appears

Unable to Download App
"Appname" could not be installed at this time
Done / Retry

Has anyone encountered this problem before? The test version of the app had been uninstalled first.

Thanks
 

Andrew (Digitwell)

Active Member
Licensed User
The problem is still happening. Does anyone have any idea why this is happening? Is it possible to get an error log to help diagnose the problem?
 

Andrew (Digitwell)

Active Member
Licensed User
The app works on the same device using B4i-bridge, and uses the same certificate and provision file.

ca.pem was installed some time ago, but I have just reinstalled it from www.b4x.com/ca.pem

I still have the same problem.

Thanks
 

Andrew (Digitwell)

Active Member
Licensed User
HI Erel,
Yes, I used the Build Release App option (but using the development certificates) ,
downloaded the zip file,
extracted the IPA and used the OTA deployer to upload get the link.
FInally emailed the link to the phone.
Deleted the debug version and then clicked on the link.​

It starts to download but then gives the error above.

I have tried this with 3 different builds since the first email, all work using b4i Bridge, as I checked first before building the Release version.

Thanks
 

Andrew (Digitwell)

Active Member
Licensed User
Right. I have just tried that.

I deleted the app from the device , started B4i-Bridge and then performed a Release build.

It produces the same error as above.

I then tapped on the icon, the pie shape went all the way around, but it still gave the same error at the end.

I tried with your "3 pages" example program and that works fine.

It must be something in my particular App.

Is there anyway to get some log information?
 

Andrew (Digitwell)

Active Member
Licensed User
Further Investigation:

I added some of the class and code modules from my app to the 3 pages app. These modules are all standard ones such as Custom List view and Key Value store.

Now 3 Pages doesn't work in Release mode!

I removed the modules and 3 Pages is still not working!

I don't know if this helps to diagnose the problem
 

Erel

Administrator
Staff member
Licensed User
I deleted the app from the device , started B4i-Bridge and then performed a Release build.
You don't need to delete the existing app.

Make sure again that you are not using a store certificate in release mode. There is no other reason for it to work in debug mode and not in release mode (unless your device is out of available space).
 

Andrew (Digitwell)

Active Member
Licensed User
It now works!

The problem was that I had a conditional in the code

B4X:
    #if Release
        #CertificateFile: ios_distribution.cer
        #ProvisionFile:  appstore.mobileprovision
#Else
       #CertificateFile: ios_development.cer
       #ProvisionFile:   Local_Iphone_Development.mobileprovision
#End If
And it appears that when I compile in Release mode it activates the other certificate. Duh!

I have now created a new symbol call StoreRelease which switches the certificates.

Thanks
 
Top