1. *** New version of B4J is available ***
    B4J v7.8
    Dismiss Notice

B4R Question rAdafruitSSD1306 and ESP32S

Discussion in 'B4R Questions' started by Mostez, May 20, 2019.

  1. Mostez

    Mostez Active Member

    I tried to compile this clock code example with ESP32S board but I got this compilation error. any ideas?
    Thanks

    B4R Version: 2.60
    Parsing code. (0.00s)
    Building folders structure. (0.01s)
    Compiling code. (0.04s)
    Building project (0.01s)
    Compiling & deploying Ino project (DOIT ESP32 DEVKIT V1 - COM20) Error
    Loading configuration...
    Initializing packages...
    Preparing boards...
    Verifying...
    Multiple libraries were found for "WiFi.h"
    Used: C:\Users\Halim\Documents\Arduino\hardware\espressif\esp32\libraries\WiFi
    Adafruit_SSD1306.cpp:28:25: error: util/delay.h: No such file or directory
    Not used: C:\Program Files\Arduino\libraries\WiFi
    compilation terminated.
    exit status 1
     
  2. tigrot

    tigrot Well-Known Member Licensed User

    It means there are more libraries in search path, find them and resolve ambiguity.
     
  3. Mostez

    Mostez Active Member

    what about this line?
    Adafruit_SSD1306.cpp:28:25: error: util/delay.h: No such file or directory
     
  4. Erel

    Erel Administrator Staff Member Licensed User

    The library is not compatible with ESP32.
     
  5. Mostez

    Mostez Active Member

    I compiled the bouncing ball code to ESP8266-12E board with no errors, but the OLED shows nothing, I replaced the OLED, checked wiring with no hope. please advice

    Thanks
     

    Attached Files:

  6. tigrot

    tigrot Well-Known Member Licensed User

  7. Mostez

    Mostez Active Member

    did not compile OK with ESP32, i tried ESP-12E, compiled OK but OLED displayed nothing.
     
  8. Mostez

    Mostez Active Member

    I did the following:
    ran I2C scanner and reported I2C device at 60 , I2C bus connection is OK
    ran bouncing ball code with two external 10K pull-up resistors (SDA and SCL)and one more time without them, OLED did not respond in both cases
    measured voltage 5.03V
    ran same code on arduino leonardo, OLED worked OK
    I don't know what is wrong :(
     

    Attached Files:

    • i2c.png
      i2c.png
      File size:
      2.6 KB
      Views:
      23
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice