iOS Question Simulator issues

techknight

Well-Known Member
Licensed User
So I am using the simulator for the first time, and I immediately find it annoying.

Maybe I am not doing things right, but I am not sure.

When clicking Simulator in the IDE, it launches on the Mac, but only has an iPhone XR or something like that, and I cant figure out for the life of me where to "close" it.

I clicked in the menu for another device, like an iPad, and it will launch too. But now I have TWO running simulator devices, and I cant close either!

Of course when I Debug, it still wants to shove it in the first device that ever launched, and not the newer ones I started up.

Also when the device is running, my App animations are obviously laggy of course, but that is fine. However the animation/operation never "completes". For example B4XDrawer will open like half way, but never complete. and same thing when I go to close it. if I hit the close, itll refresh and show all the way out, and get stuck animating closed. Hmmmmm

I'm pulling my hair out over here. Thoughts?
 

Semen Matusovskiy

Well-Known Member
Licensed User
If you use current XCode release, there is a problem with screen refresh.
The solution (exactly workaround) is very simple. Click Simulator and take a look the menu in upper left corner. Select "Hardware", "Toggle in-call Status Bar". Clocks will begin to blink.
 

techknight

Well-Known Member
Licensed User
Im not using the latest xcode because it requires Mojave, and my machine just falls outside of the support of Mojave. (Late 2011)

I am using the version just before that.

Also I have an itching suspicion the reason why the bug exists in the latest release is because of the switch to Metal API. Apple's new disaster.
 

techknight

Well-Known Member
Licensed User
yup. hd 3000 with Xcode 10.1

That is what I am running.

I have 3 Macbooks here, one of them a Core2, one of them an Air running an I5, and mine which is an i5. All have that same GPU. I hackintoshed 2 of them to run Mojave.

So apparently apple sold a TON of those.
 
Last edited:

Semen Matusovskiy

Well-Known Member
Licensed User
If you use XCode 10.1, the default Simulator has IOS 12 and menu is almost the same as now.
Did you try to "Toggle in-call Status Bar" ?


1.PNG
 

techknight

Well-Known Member
Licensed User
Yes but it doesnt work with the X in landscape mode, which is what my App is designed to use.
 

Semen Matusovskiy

Well-Known Member
Licensed User
It seems to me that Landscape mode is also not a problem. "Toggle" is useless, because there are no clocks.
But solution can be the same (to refresh something by timer). In attached example I simply added a class which creates transparent label. The text is changed by timer.
 

Attachments

techknight

Well-Known Member
Licensed User
Well when in landscape mode, if I hit the toggle thing, I still have the problem. Thats all I am saying. But the green blob isnt visible in the status bar anymore, either.
 
Top