Other B4J - New IDE is available (BETA)!!!

Discussion in 'B4J Questions' started by Erel, Apr 30, 2015.

  1. Erel

    Erel Administrator Staff Member Licensed User

  2. imbault

    imbault Well-Known Member Licensed User

    Running B4J Version: 3.00 BETA 6

    If I Remove a Module (Project menu), I've got a :

    upload_2015-5-18_10-8-23.png
     
  3. Erel

    Erel Administrator Staff Member Licensed User

  4. imbault

    imbault Well-Known Member Licensed User

  5. Erel

    Erel Administrator Staff Member Licensed User

    It was useful. I've uploaded a new version that should fix this issue (beta #7).
     
  6. swissmade

    swissmade Active Member Licensed User

    Strange thing happening.
    Open a Project copy something and close again I get a Black screen and B4J is not closed.
    I have to remove it with the Task-manager.
    I had also an other instance of B4J open.
     
  7. Erel

    Erel Administrator Staff Member Licensed User

    Are you able to reproduce it? Can you post a screenshot?
     
  8. swissmade

    swissmade Active Member Licensed User

    No Screen-shot screen is complied Black but its happening when I do a lot of Search.
    No message dialog just black.
    This also with only one instance of B4J running.
    I will try this also with Beta 7.
     
    Last edited: May 20, 2015
  9. swissmade

    swissmade Active Member Licensed User

    Beta 7 until now no Issue.
     
  10. wl

    wl Well-Known Member Licensed User

    No issue in beta 7 either.

    Eagerly awaiting the final release version.
     
  11. jmon

    jmon Well-Known Member Licensed User

    I just got a problem and an error right when I opened it for the first time. I think it's because I have a lot of code modules and classes.

    1. The tab list at the top that displays all the modules and classes can't show all of my modules and classes. I have 46 of them, but the tab can only show 8 + 8 in the drop down (overflow). So it only shows 16 max.
    2. In the Module tab, on the right side, when I click on a module, I get this error (with the same project of 46 module and classes, I attached the LOG):
    3. Capture.PNG
    4. Another thing, is that in the module list, the icons don't show anymore what is class or code module.

    I would like to take this opportunity to ask for something. I actually like to use the top tabs a lot to navigate, and I ordered them in a way that I like. The issue with the previous IDE is that there was no way to show all the tabs at once. I was wondering if it would be possible to wrap the tabs, so they would go to another line instead of showing the overflow?

    Apart from that, it really looks great, I like that it's now possible to dock the log at the bottom.

    Thanks again for the great work!
    jmon.
     

    Attached Files:

    • log.txt
      File size:
      4 KB
      Views:
      82
  12. Erel

    Erel Administrator Staff Member Licensed User

    Thank you.

    When you open the project it will open up to 7 modules. This is by design. You can later add or remove modules. There is no real reason to have all modules open. The IDE is built to open the modules automatically when needed.
    There are several ways to quickly navigate to other modules.
    You can use Ctrl + E and start writing the module name.

    You can also Ctrl + Click on a sub or variable to jump to the declaration line.

    You are using Beta #7. right?
     
  13. jmon

    jmon Well-Known Member Licensed User

    Yes, I am.

    It works when I press CTRL+E then type the name and ENTER, but I get the same error if I partially type the module name, then press the DOWN arrow to select another module which is not the first one.

    I also like the CTRL+click feature, and I was wondering if it would be a good idea to CTRL+Click on a Class name or Type and that would bring me to the Type declaration or to the corresponding class tab?

    Thanks.
     
  14. jmon

    jmon Well-Known Member Licensed User

    I think I have found another small issue.

    • I type : "Sub"
    • press "Tab"
    • select for example "ComboBox"
    • select "ValueChanged"
    • *the word "EventName" higlights itself*
    • then start typing an name of a combobox variable, like "cbx"
    • press CTRL+SPACE
    • the help menu pops up
    • Select the name of the comboBox "cbxItems.."
    • the word "_ValueChanged" dissapears.
    Code:
    Sub cbxItems (Value As Object)

    End sub

    'instead of

    Sub cbxItems_ValueChanged (Value As Object)

    End sub
    It wasn't like that in the previous version. Tell me if it's not clear enough.

    Thanks
     
    Last edited: May 27, 2015
  15. Erel

    Erel Administrator Staff Member Licensed User

    I'm still not sure why the out of bounds error occur. However it will not cause an error in the next update.

    Auto completion inside the event name parameter is currently not supported.
     
    jmon likes this.
  16. positrom2

    positrom2 Active Member Licensed User

    The new IDE appears to need a lot of graphics resources, seen when moving the window around, which is slowly redrawing.
    Also, the screen is not updated fully, watch the screenshot.

    upload_2015-5-27_11-11-53.png
     
  17. jmon

    jmon Well-Known Member Licensed User

    I get similar visual bugs but only with the color picker. I have an NVidia GTX 670 with latest drivers and a dual monitor setup. This issue doesn't bother me so much at the moment though.

    by the way, the new IDE is perfect for dual monitor setup! I can float some windows!
     
  18. Erel

    Erel Administrator Staff Member Licensed User

    @positrom2 try to switch to a different theme. It might help.

    I'm mostly using a dual monitor setup without a powerful video and I don't see these issues (though the computer itself is quite powerful).
     
  19. swissmade

    swissmade Active Member Licensed User

    No Issues here with dual Monitor setup.
    Geforce GT 740
    I7 and 16GB memory
     
  20. positrom2

    positrom2 Active Member Licensed User

    Erel:
    Now I have the default theme, it exhibits the same behavior.
    My system is an Intel I5-3570, using the Intel HD Graphics 4000 with dual monitors.
    No question: the new IDE is much more slow than the older ones in updating the screen.
    Any other application-screen I can move around and it follows instantly.
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice